Het Koninklijk Museum van het Leger en Krijgsgeschiedenis, het Instituut voor Veteranen - Nationaal Instituut voor oorlogsinvaliden, oud-strijders en oorlogsslachtoffers, het Nationaal Gedenkteken Fort van Breendonk en de Historische Pool van Defensie bundelen hun krachten ...

Het resultaat: een gloednieuwe organisatie voor het militair erfgoed en de herinnering gaat van start ...

War Heritage Institute

DUIZEND BOMMEN EN GRANATEN: BELEEF EEN UNIEK BEZOEK AAN DOVO-POELKAPELLE

Schrijf u in voor één van de bezoeken

Van juni tot november 2017 neemt Defensie actief deel aan de herdenkingen voor de honderdste verjaardag van de bloedige Slag bij Mesen-Wijtschate en de Slag van Passendale. Tijdens deze grootste militaire operatie die ooit op Belgische bodem plaatsvond, vielen een half miljoen doden, gewonden en vermisten.

Britten en Duitsers vuurden toen ook meer dan 50 miljoen projectielen af, waarvan naar schatting 1 op 3 niet ontplofte. 100 jaar na datum haalt DOVO, de ontmijningsdienst van Defensie, in de Westhoek nog elk jaar ca. 250 ton niet-ontplofte munitie op, waarvan een groot deel afkomstig is van 1917. Bijna alle gevonden springtuigen worden ontmanteld bij DOVO-Poelkapelle: conventionele munitie in springputten, toxische munitie in gespecialiseerde ontmantelingsinstallaties.

Bezoek Dovo-Poelkapelle...

Op vraag van de Westhoekgemeenten is DOVO-Poelkapelle, aan de rand van Houthulstbos, tijdens de herdenkingen speciaal voor de allereerste keer open voor het publiek.

Wanneer

Op 7 juli, 25 augustus, 8 september, 13 oktober en 10 november 2017 kunnen telkens 120 geïnteresseerden een keuze maken tussen een groepsbezoek om 8 uur, 10 uur, 12.30 uur en 14.30 uur. Een bezoek duurt 1.30 uur.

Het programma

Het standaardprogramma bestaat uit het onthaal, een uiteenzetting over de opdrachten van DOVO, een film over de werking van DOVO - Poelkapelle, een bezoek aan het munitie triage platform en een korte rit langs de ontmantelingsinstallaties (onder voorbehoud van de activiteiten van de compagnie).

Voor méér info. Voor uw vragen?

Stuur een e-mail naar [email protected]


Schrijf u hier in voor één van de bezoeken aan DOVO-PoelkapelleBezorg meteen een kopie van uw identiteitskaart aan het War Heritage Institute.

Of stuur een kopie (met de vermelding van uw naam + DOVO) per post naar War Heritage Institute, Steve Maertens, Renaissancelaan 30, 1000 Brussel.

Kies een datum en geef voor die datum minimaal 2 tijdstippen aan

Per datum kunnen - verdeeld over 4 groepen - 120 personen deelnemen.

Volgens de planning en rekening houdend met uw voorkeur bepaalt DOVO, als organisator, het uur waarop u deelneemt aan het bezoek op de door u gekozen datum. U ontvangt tijdig méér nieuws over uw inschrijving, de dag en het tijdstip waarop u verwacht wordt. Wéés snel want de plaatsen zijn beperkt.

10 november 2017 (Afsluitdatum inschrijving: 29 oktober 2017)

Wil u samen met meerdere personen een bezoek brengen aan DOVO-Poelkapelle? Schrijf dan elke persoon apart in.

Afspraak

15 minuten vóór aanvang van het bezoek
Kerk van Vijfwegen, Kampstraat 1, 8840 Staden

Waarom wil u graag DOVO-Poelkapelle bezoeken?

Bent u bv lid van een erfgoedvereniging? Of heeft u een speciale interesse voor militair erfgoed en / of de militaire geschiedenis?

Schrijft u zich in samen met een ander persoon of een groep? Geef dan hier ook de naam op van de persoon met wie u samen het bezoek wil afleggen. Ingeval van een groep vermeldt u de naam van de groep of de vereniging. Zo weten we dat u samenhoort.

Hoe bent u op de hoogte van de bezoeken DOVO-Poelkapelle ?

Vb pers, website, Facebook, nieuwsbrief, via uw omgeving, andere, ...

Contactadres War Heritage Institute

Postadres

Renaissancelaan, 30
1000 Brussel

Ingang

Hobbemastraat 8
1000 Brussel

Telefoon 

02 / 441 45 10

E-mail

[email protected]