War Heritage Institute

Het War Heritage Institute steunt de campagne "70 jaar UVRM" van de "Association pour les Nations Unies"

Op 31 mei 2018 vindt in het War Heritage Institute (site van het Koninklijk Legermuseum) een informatievergadering plaats over de campagne "70 jaar UVRM" van de Association pour les Nations unies. Deze campagne wordt gerealiseerd in samenwerking met de Federatie Walloniƫ-Brussel en de Franse Gemeenschapscommissie.

De vergadering gaat van 10u tot 15u door in de arcades van het Koninklijk Legermuseum, waardoor die ruimte niet toegankelijk is voor het publiek.

Voor de 70e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens vraagt de APNU (Association pour les Nations unies) jongeren tussen 10 en 30 jaar een artikel van de UVRM uit te kiezen en aan de hand van een uitdrukkingsmiddel naar keuze te komen voorstellen hoe dat geoptimaliseerd zou kunnen worden. Meer dan 5.000 jongeren werken hieraan mee.

Het War Heritage Institute steunt dit mooie initiatief, vermits de instelling waarden zoals democratie, vrijheid en gelijkheid, die ook in de UVRM voorkomen, hoog in het vaandel voert. Jongeren warm maken voor deze waarden en die waarden aan de hand van vernieuwende initiatieven doorgeven, behoren tot de kerntaken van het WHI.

Meer info: : 70ansdudh.be