War Heritage Institute

  • banner%20web%20bbe%20nl

  • banner%20webnl

Maak zelf een stripverhaal en win…

Verzin je graag verhalen? Zie je tekstballonnen boven de hoofden van de mensen waarmee je praat? Heb je interesse in hoe het was om te leven tijdens de oorlog? Probeerde je ooit al eens met enkele welgemikte potloodlijnen een tekening te maken? Dan is de wedstrijd ‘Verstript verleden’ wellicht iets voor jou.

Het War Heritage Institute (WHI) daagt je uit om een kort stripverhaal in elkaar te boksen met als thema ‘jong zijn tijdens de oorlog’.

Laat je creativiteit de vrije loop. Misschien kruip je in de huid van een jonge soldaat in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog of van een ondergedoken kind tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je kan je ook proberen inleven in jongeren die ingezet werden als koeriers in het verzet, of die juist lid waren van de Hitlerjugend. Of probeer je voor te stellen hoe het was voor kinderen om hun ouders te verliezen tijdens de ongeziene vluchtelingenstroom die op gang kwam in de eerste dagen van de Eerste Wereldoorlog. Misschien ken je leeftijdsgenoten die zelf het slachtoffer waren van een recenter conflict?

Je kan je inschrijven via het formulier hieronder. Je vindt er ook het reglement en een inspiratiegids.

Veel succes!

Inspiratiegids Verstript verleden.pdf

Reglement Verstript verleden.pdf

Inschrijvingsformulier individueel - Verstript Verleden.pdf

inschrijvingsformulier groep - Verstript Verleden.pdf

banniere%20Facebook%20version%20belge%2021-22