War Heritage Institute

#CultureSurviveChallenge, cultuur biedt zich bij u aan!

Beste publiek, Cultuur biedt zich bij u aan!

We beleven uitzonderlijke tijden. De quarantainemaatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten indijken, hebben tot de sluiting van onze sites geleid. En al zijn onze deuren gesloten, toch blijven we – figuurlijk – voor de wereld openstaan en willen we met onverminderd enthousiasme kennis doorgeven en delen! Om u in deze historische isoleringsperiode bij te staan en het contact met u te behouden, bereiden we talloze items voor die we dag na dag zullen vrijgeven en die u met uw familie en vrienden via onze Facebookpagina War Heritage Institute en onze evenement #culturesurvivechallenge zal kunnen delen.

Menselijke solidariteit is ons kostbaarste goed. Sociale afstand houden: dat is nu onze burgerplicht! In ons kot blijven, ja, maar wel samen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) heeft aangegeven dat isolement ernstige gevolgen voor de mentale gezondheid kan hebben. Hun recente studies bevestigen echter ook dat museumbezoeken, kunst en cultuur ons helpen ontspannen en stress wegnemen door onze aandacht van de informatiestroom over de ziekte af te leiden.

#culturesurvivechallenge

De scholen zijn door covid-19 voor onbepaalde tijd gesloten. Het is net wanneer we met een probleem worden geconfronteerd dat we leren hoe er een mouw aan te passen. Het coronavirus dat ons land nu in zijn greep heeft, is misschien een goede gelegenheid om te observeren en de nieuwsgierigheid aan te scherpen. Lesgeven is zonder twijfel een echt beroep, maar opvoeden is een zaak voor iedereen: leren kan ook buiten de schoolmuren. Bij u thuis zullen lectuur, Netflix, gezelschaps- en videospelletjes, bakplezier en andere knutselactiviteiten zeker aan bod komen. De verveling zal ook wel de kop opsteken, maar laat dat nu net een voordeel zijn: verveling biedt een uitstekende kans om de verbeelding wakker te schudden. Cultuur is eveneens aan de orde…

Geef hier uw tips: boeken en films die u goed vond, uw favoriete muziek, schilderijen en beeldhouwwerken die u waardeert, virtuele museumbezoeken, documentaires die u recent zag, monumenten die u tijdens een city trip opvielen. U heeft een schrijfproject op stapel staan? U kijkt naar een evenement uit? Deze periode van sociale afstand is het uitgelezen moment om uw passies te delen en Cultuur te verspreiden!

Dus: blijf in uw kot, samen met ons, en zorg goed voor uzelf!