War Heritage Institute

Ga je mee met de Trein der 1000?

Gezocht: 1000 enthousiaste jongeren die in mei 2020 met de Trein der 1000 meegaan naar Auschwitz-Birkenau.

Het War Heritage Institute (WHI) en de vzw Auschwitz in Gedachtenis zoeken 1000 leerlingen voor het educatief leertraject ‘De Herinnering tegemoet’ met als orgelpunt een bezoek aan Auschwitz van 5 t.e.m. 10 mei 2020. Een speciale trein spoort naar Auschwitz ter herdenking van de gedeporteerde slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Bezoek met je leerlingen enkele van de zwaarst beladen plaatsen uit de geschiedenis! Maak kennis met de laatste overlevenden! Verbroeder met jongeren uit alle Europese landen!

Wil je erbij zijn?

Om deel te nemen met je klas dien je de uitgebreide vragenlijst in bijlage in te vullen.

Per provincie nemen 2 klassen van 23 personen studenten en docenten deel. Voor het Brussels Gewest wordt ook 1 nederlandstalige en 1 franstalige klas.

De selectie zal gebeuren door een Nederlandstalige jury (samengesteld uit leden van het WHI, de Stichting Auschwitz en het BCH) en een Franstalige jury (samengesteld uit leden van het WHI, de Auschwitz Stichting en ‘Démocratie ou barbarie’ (CFWB)).

De projectoproep wordt eind mei afgesloten. De selectie wordt eind juni bekend gemaakt en gecommuniceerd aan de scholen.

Bijlage

Voorstelling leerkrachten Trein der 1000 (pdf)
Inschrijvingsformulier Trein der 1000 (doc)