News page
Bunkerdag @ Commandobunker Kemmel: 2 juni 2024

Stap terug in de tijd op zondag 2 juni en ontdek tijdens Bunkerdag de geheimen van de Koude Oorlog, diep verborgen in de Kemmelberg!

Bunkerdag @ Commandobunker Kemmel: 2 juni 2024

News details

What
Evenement
Published date
Bijgewerkt

Bunkerdag @ Commandobunker Kemmel

Zondag 6 juni 2024

Bunkers zijn niet alleen iconische structuren in ons landschap; ze zijn een levendig deel van ons erfgoed, een stille getuige van het verleden en een blijvende herinnering aan de voortdurende actualiteit van oorlog. Van verweerde ruïnes tot goed bewaarde constructies, de esthetiek van deze bunkers is uniek en spreekt tot de verbeelding van velen.

De Commandobunker in Kemmel werd gebouwd in de vroege jaren 1950, in volle Koude Oorlog. België en zijn bondgenoten zagen hem als een coördinatiebunker voor de West-Europese luchtverdediging. Hij bleef echter ongebruikt, tot het Belgische leger hem in de jaren 1960 inrichtte als hoofdkwartier in geval van oorlog, conflict of oefening. Bij een aanval van het Warschaupact zou de generale staf van het Belgische leger zich hier terugtrekken om de verdediging van het land te organiseren.

2 officieren wijzen naar een wegenkaart in de bunker

Op Bunkerdag daal je onder begeleiding van een ervaren gids twintig meter af in de buik van de Kemmelberg en ontdek je een wereld vol geheime missies, onzichtbare vijanden en een alomtegenwoordige spanning die niemand onberoerd laat! Een historische evocatie brengt de bunker zelfs weer tot leven, waardoor je een realistische glimp opvangt van zijn historische betekenis en impact.

Mis deze unieke kans niet om de geheimen van de Commandobunker te ontdekken! Schrijf je nu in en maak je klaar voor een onvergetelijke reis terug in de tijd! Bovendien is de deelname gratis!

Praktische informatie

Tarief

De bunker zal gratis toegankelijk zijn op 6 juni 2024 in het kader van Bunkerdag

Tijdstippen rondleidingen

De rondleidingen starten om: 10u, 11u30, 13u, 14u30 en 16u (duur: 1,5 uur)

Inschrijven

Inschrijven verplicht vóór 31 mei via deze link.

Opgelet, de plaatsen zijn beperkt! Maximaal 60 personen per tijdslot. Vol = vol!

Toegankelijkheid

De bunker is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit, omdat er geen lift is en het bezoek 80 trappen omvat.

Filmopnames Kemmel
Affiche Bunkerdag