News page
Maak zelf een stripverhaal en win...: Wedstrijd 2023 - 2024

Maak zelf een stripverhaal en win...: Wedstrijd 2023 - 2024

News details

What
Activiteit
Published date
Bijgewerkt

Maak zelf een stripverhaal en win…

Verzin je graag verhalen? Zie je tekstballonnen boven de hoofden van de mensen waarmee je praat? Heb je interesse in oorlog en/of in sport? Probeerde je ooit al eens met enkele welgemikte potloodlijnen een tekening te maken? Dan is de wedstrijd ‘Verstript verleden’ wellicht iets voor jou. 

Het War Heritage Institute (WHI) daagt je uit om een kort stripverhaal in elkaar te boksen met als thema ‘sport en conflict.

Laat je creativiteit de vrije loop. Misschien kruip je in de huid van een jonge sporter die opgeroepen wordt voor de oorlog of verbeeld je het leven van een verzetsheld die eerder deelnam aan de olympische spelen. Sportstadia speelden soms een bijzondere rol tijdens conflicten en ook in tijden van oorlog waren vaak sporters actief. Sport werd soms ingezet als propaganda, maar werd ook gebruikt om mensen bijeen te brengen…

Wie wedstrijd zegt, zegt prijzen…

Naast cadeaubonnen en toegangspassen voor WHI-sites, krijgen de top drie in elke categorie een uitnodiging voor een officiële prijsuitreiking in Brussel. Bovendien mogen ze kosteloos deelnemen aan een reis met de winnaars uit Duitsland en Frankrijk. Dit internationale evenement biedt een boeiend programma met taalactiviteiten, historische ontdekkingsworkshops, opwindende excursies en onvergetelijke ontspanningsmomenten.

Schrijf je in!

Je vindt hieronder een inspiratiegids en verschillende tutorials die kunnen helpen bij het maken van je stripverhaal!

Veel succes!

Inspiratiegids

Reglement

Inschrijving individueel

Inschrijving groep