War Heritage Institute

Boeiend Nuts week-end in Bastogne Barracks

Zoals elk jaar herdenkt War Heritage Institute - site Bastogne Barracks half december de Slag om de Ardennen. Op zaterdag 16 en zondag 17 december 2017 valt er in Bastogne Barracks een boeiend Nuts week-end te beleven. Een uitgebreid feestprogramma dompelt het publiek onder in de sfeer van december 1944.

Het volledige programma is te vinden op www.bastogne-barracks.be

Feestelijk Nuts-weekend in Bastogne Barracks

Elk jaar herdenkt Bastogne Barracks - samen met de stad Bastogne - de Slag om de Ardennen. Met een uitgebreid feestprogramma dompelt Bastogne Barracks, site van het War Heritage Institute, het publiek onder in de sfeer van december 1944. Een bezoek aan het museumgedeelte, waar de geschiedenis ‘leeft’, is een bijzondere ervaring. Dat is onder meer heel voelbaar in de Cave Nuts waar generaal McAuliffe de historische ‘Nuts’-uitspraak deed. Het publiek kan verder kennis maken met de vele tanks en gepantserde voertuigen alsook het atelier bezoeken waar tanks vakkundig worden hersteld. Op regelmatige tijdstippen defileren militaire voertuigen, waaronder een Hetzer, een Halftrack M16, twee Shermans.

Het programma omvat eveneens dynamische demonstraties rond het thema ‘Eerstehulppost’ en ‘wapens’. Voor liefhebbers is er ook nog de Militaria beurs, waar ze terecht kunnen bij verschillende exposanten.

Praktische informatie

Datum: 16 - 17 december 2017 van 9 tot 18 uur
Plaats: War Heritage Institute - site Bastogne Barracks, rue de la Roche 40, 6600 Bastogne
Gratis toegang
Info: www.warheritage.be - www.bastogne-barracks.be