War Heritage Institute

Nieuws

Het War Heritage Institute (WHI) is ook dit jaar aanwezig op de jaarlijkse Tank Net Meeting, een event georganiseerd door onze Franse collega’s van het Musée des Blindées te Saumur.

De collectiebeheerder van de WHI-voertuigen gaat samen met vertegenwoordigers van tankmusea uit heel Europa en Noord-Amerika gedachten en ervaringen uitwisselen over het beheer, de restauratie, conservatie en presentatie van tanks en andere militaire voertuigen.

Het Musée des Blindés te Saumur is één van de grootste tankmusea ter wereld.

Het heeft een rijke collectie van meer dan 800 voertuigen (tanks, transportvoertuigen, artil...

Meer weten...

Op woensdag 19 september 2018 heeft het Nationaal Memoriaal Fort van Breendonk, naar jaarlijkse traditie, de herinnering geëerd aan de oud-gevangenen van Breendonk en alle politieke en raciale gevangenen van de Tweede Wereldoorlog.

De Minister van Defensie heeft een paneel onthuld met de namen van de slachtoffers van Breendonk.

Meer weten...

Op zondag 30 september gaat de conferentiecyclus « De Grote Oorlog voorbij: maatschappij, cultuur en herdenking » in het kader van de nieuwe tentoonstelling van start.

De specialist Faleristiek van het War Heritage Institute, Guy Deploige, stelt u de herinneringsmedaille van de Afrikaanse veldtocht 1914-1916 voor.

Ontdek het thema van de conferentie (enkel in het Nederlands) en zijn spreker.

Ontdek het volledige programma en de praktische info ...

Meer weten...

Na de Eerste Wereldoorlog ondergaat België - net zoals de wereld - ingrijpende veranderingen. De samenleving worstelt met ontwrichting. En tegelijkertijd herleeft ze.

Ontdek de tentoonstelling

Een waaier aan educatieve mogelijkheden voor de jongeren! Ontdek dit alles!

Neem ook deel aan de conferentiecyclus « De Groote Oorlog voorbij: maatschappij, cultuur en herdenking »

Meer weten...

Nu woensdag 19 september 2018 eert het Nationaal Memoriaal Fort van Breendonk, naar jaarlijkse traditie, de herinnering aan de oud-gevangenen van Breendonk en alle politieke en raciale gevangenen van de Tweede Wereldoorlog.

Dit jaar onthult Steven Vandeput, minister van Defensie, een paneel met de namen van de slachtoffers die de dood vonden in het “Auffanglager Breendonk”.

De historische site Fort van Breendonk maakt deel uit van het War Heritage Institute. Met deze plechtigheid draagt het Memoriaal een boodschap van hoop uit naar de jonge generaties toe.

Meer weten...

Kom naar het Legermuseum en dompel je onder in de dolle sfeer van de na-oorlogse

Op het programma:

ontmoetingen met de makers van de expo en jaren ’20-personages, speciaal kinderparcours, dansinitiatie met livemuziek en aangepaste bar.

Meer weten...

21 juli 2018

Nog even de sfeer van de Nationale Feestdag, Peacekeeper en het défilé herbeleven ...

Meer weten...

Op 21 juli 2018 is het Nationale Feestdag en …. Feest in de Warande. Peacekeeper, het avontuurlijke spel van het War Heritage Institute (WHI), is weer van de partij!

Speel mee en beleef hoe Defensie zijn militairen traint vooraleer op vredesmissie naar het buitenland te vertrekken.

Kom naar stand nr 14 van het WHI. Het avontuur begint al bij je inschrijving. Met een marsbevel in de hand en een camouflagepet op het hoofd ga je op missie. Uit een heleboel animaties van Defensie kies je 7 uit te voeren opdrachten!

Meer weten...

Op 21 juli staat het nationaal défilé in het teken van 100 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog. Dit uniek historisch detachement van het War Heritage Institute defileert voor Z.M. de Koning. 150 figuranten en een hele reeks originele en replica voertuigen zoals een Britse Mark IV-tank en een pantserwagen Lanchester maken deel uit van dit gebeuren. Na het défilé kan je dit detachement van nabij bekijken in het Warandepark.

Meer weten...

Gunfire terug open

Goed nieuws. Gunfire, de site van het War Heritage Institute rond artillerie- en pantservoertuigen, heropent de deuren.

Sneller dan verwacht staat er een nieuwe conservator aan het hoofd. Namelijk Rik Brulez.

Voor de openingsuren kan je terecht op www.gunfire-museum.be

Meer weten...