War Heritage Institute

Nieuws

Het WHI is nu reeds volop bezig met het uitwerken van heel wat initiatieven voor het komende jaar. Ter ere van het Belgische militaire patrimonium, militaire geschiedenis en Herinnering.

Meer weten...

Elk jaar herdenkt Bastogne Barracks - samen met de stad Bastogne - de Slag om de Ardennen.

Met een uitgebreid feestprogramma heeft Bastogne Barracks, site van het War Heritage Institute, op 16 en 17 december 2017 het talrijk opgedaagde publiek ondergedompeld in de sfeer van december 1944.

De Cave Nuts, waar generaal McAuliffe de historische ‘Nuts’-uitspraak deed, heeft heel wat bezoekers kunnen boeien.

Er waren vele tanks en gepantserde voertuigen te zien alsook het atelier waar tanks vakkundig worden hersteld.

Op regelmatige tijdstippen hebben militaire voertuigen gedefileerd, waaronder een Hetzer, ee...

Meer weten...

Eind november 2017 vond het IV International Congress of Military Heraldry plaats in Lissabon (Portugal).

Adjudant Guy Deploige, collectiebeheerder Faleristiek bij het War Heritage Institute, heeft op uitnodiging van de Portugese Academie voor Faleristiek de tweede congresdag enkele lezingen gemodereerd.

De Belgische bijdrage bestond verder nog uit het betoog van Kol SBH bd Eric Tripnaux over het Belgisch oorlogskruis.

Meer weten...

Wolvendael, het stadsmagazine van Ukkel, betoont heel wat interesse voor het verhaal van het Belgische expeditiekorps ‘Autos-Canons-Mitrailleuses’ (ACM).

Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakten de 350 Belgische soldaten van dit korps verzeild in het gewoel van de Russische Revolutie in 1917.

Vandaar een interview met Michel Jaupart, directeur generaal a.i. van het War Heritage Institute over dit bijzonder onderwerp. En over de uitzonderlijke collectie van het regiment van de kozakken van de keizerlijke Garde, te bewonderen in de Russchische zaal van het Koninklijk Legermuseum, een van de sites van het War Heritage Institute. Ontdek dit allemaal in het bijgaande artikel, dat verschenen is in december 2017.

Meer weten...

Zoals elk jaar herdenkt War Heritage Institute - site Bastogne Barracks half december de Slag om de Ardennen. Op zaterdag 16 en zondag 17 december 2017 valt er in Bastogne Barracks een boeiend Nuts week-end te beleven. Een uitgebreid feestprogramma dompelt het publiek onder in de sfeer van december 1944.

Het volledige programma is te vinden op www.bastogne-barracks.be

Meer weten...

Foto album - opening nieuwe tentoonstelling van het War Heritage Institute op woensdag 6 december 2017 - War Heritage Institute - site Koninklijk Legermuseum

Meer weten...

Deze woensdag 6 december 2017 heeft Minister van Defensie Steven Vandeput de nieuwe tentoonstelling ‘Leo 50, de familie Leopard komt naar het museum’ van het War Heritage Institute ingehuldigd.

Heel wat prominenten en talrijke ‘tank’-liefhebbers hebben die avond de Leopard-familie kunnen bewonderen.

De tentoonstelling is sinds 7 december 2017 open voor het publiek.

Meer weten...

Op 5 december 2017 zijn de laatste leden van de familie Leopard toegekomen in het War Heritage Institute - site Koninklijk Legermuseum. De indrukwekkende bruggenlegger Leguan, die een brug van meer dan 25 meter vervoert. En de veelzijdige genietank Pionier, voorzien van een kraan en groot dozerblad. Daarmee is de familie compleet en klaar om zich te tonen aan het publiek. Wees welkom vanaf nu donderdag 7 december 2017.

Meer weten...

Deze nieuwe tentoonstelling van het War Heritage Institute opent nu op donderdag 7 december 2017. Kom vlug en ontdek de geschiedenis van de Leopardtank en de pantersvoertuigen van het Belgische leger tussen 1950 en 2010.

Meer weten...

Het War Heritage Institute is druk bezig met de voorbereiding van de tentoonstelling ‘Leo 50, de familie Leopard komt naar het museum’. In afwachting van de komst van de laatste familieleden van de Leopard-familie is de Leopard MEXAS binnengereden. Dit typisch Belgisch prototype is de Leopard 1A5 gevechtstank, voorzien van een MEXAS-bepantsering van Blohm & Voss.

Meer weten...