Homepagina War Heritage Institute
Welkom bij het
War Heritage Institute

Homepagina War Heritage Institute

Schilderij Napoleon

Ontdek onze topstukken!

Met meer dan 130.000 collectiestukken toont het War Heritage Institute u een bijzondere verscheidenheid aan militaire geschiedenis. We selecteerden zorgvuldig voor u een reeks uitzonderlijke stukken, nu eens iconisch, dan weer ongebruikelijk, maar steeds uitnodigend.

Laat u door onze selectie vooral verbazen, verwonderen en inspireren. 

Archief CEDOC

Documentatiecenter in het Legermuseum

Ontdek het Documentatiecentrum (CEDOC) van het Koninklijk Legermuseum en zijn verschillende onderdelen: archieven, bibliotheek, cartotheek, fototheek, prentenkabinet, technische bibliotheken en reproducties.

Let op: de toegangsvoorwaarden en openingstijden zijn anders dan in het museum! Het CEDOC is alleen toegankelijk op afspraak.

Hougoumont

Belgium, battlefield of Europe

Beleef 2000 jaar conflictgeschiedenis

Op het grondgebied van het huidige België, in het hart van West-Europa en op het snijvlak van de Romaans-Franse en de Germaans-Duitse culturen en met directe toegang tot de Angelsaksische wereld, werden doorheen de eeuwen honderden grote en kleine conflicten uitgevochten. Van de veroveringen door de Romeinen over de invallen van de Vikingen, de Guldensporenslag, de Bourgondische expansie en de Opstand in de Nederlanden, de oorlogen van Lodewijk XIV en Napoleon tot de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Belgium, Battlefield of Europe’ brengt 2000 jaar aan conflictgeschiedenis samen.

war dead register

War Dead Register

Hoeveel Belgische soldaten sneuvelden tijdens de verschillende oorlogen? Hoeveel inwoners van mijn gemeente? Wat deden ze voor de oorlog? Hoe en waar zijn ze gesneuveld?

Lees er meer over op de website van het Belgian War Dead Register.